Стелажи за палети

Палетни стелажи

Стелажите за палети служат за складиране на товари поставени върну палети (Евро палети или различни видове дървени или пластмасови скари). Обслужват се с подемна техника и осигуряват оползотворяване на складовото пространство във височина.

Всички предлагани от нас системи са проектирани и произведени съгласно БДС EN 16681 – Стоманени неподвижни складови системи, Регулируеми палетни стелажни системи, Принципи за сеизмично проектиране.

Стелажите за палетизирани товари се делят на три категории:

Обикновени палетни стелажи с директен достъп до всеки палет

Стелажи Drive-In

Гравитационни стелажи за палети

Конвенционални палетни стелажи

Обикновените палетни стелажи са най-разпространената система за складиране на палетизирани товари. Състоят се от ферми и носещи греди, върху които се поставят палетите.

 

Палетни стелажи „Drive-In“

Drive-In представлява система за гъсто складиране по метода LIFO (последният влязъл излиза пръв). Името на системата идва от принципа на работа – подемната техника влиза в стелажа за товарене и разтоварване.

Гравитационни палетни стелажи

Палетите се поставят в единия край на стелажа върху ролков конвейер , монтиран под наклон и под въздействие на собственито си тегло се придвижват до другия край на конвейера.Системата за складиране е FIFO ( първият влязъл палет излиза първи)

Свързани продукти

Пластмасови контейнери

Пластмасовите контейнери на VIPA Srl. – италиански производител са бързо и лесно решение за складиране на насипни елементи